Tips voor Teamuitje

Koeien pimpen

Koeien pimpen

De workshop koeien beschilderen is erg populair. Deze workshop was gehouden bij een vrijgezellenfeest.

Op zoek naar een leuk teamuitje voor je werken en heb jij de taak om een teamdag te organiseren?
 Hieronder zijn tips te vinden voor een geslaagd bedrijfsuitje.

Doel van het bedrijfsuitje
Wat is het doel van het bedrijfsuitje? Willen jullie er een dag van maken met partners en kinderen? Of ga je voor teambuilding of wil je gewoon een gezellige teamdag? Zoek een passend uitje wat aansluit bij het doel van deze teamdag.

In deze tips adviseren we vooral welke workshops passend zijn bij een doelgroep. Galerie Lucie verzorgt creatieve workshops voor volwassenen en grote groepen kinderen. Uiteraard kan je natuurlijk ook kiezen voor een actief of sportief uitje.

Mannen
Voor mannen zijn creatieve workshops ook geschikt zoals deze: schilderen op doek, tuinkabouters schilderen(hilarisch!) of koeien schilderen.

Vrouwen
Vrouwen vinden creatief bezig zijn erg leuk om te doen, Zo leer je iets nieuws en je hebt gelijk een product wat je mee naar huis kan nemen. Zo zijn deze workshops onder vrouwen erg populair: sieraden maken, armbanden maken, servies schilderen, slippers pimpen en koe schilderen.

Knutseltafel voor kinderen op bedrijfsfeest
Als er ook kinderen uitgenodigd zijn is het leuk om een passende activiteit te verzorgen voor hen. Maak bijvoorbeeld een kindertafel waar allerlei activiteiten te doen zijn.
Zo kunnen ze bijvoorbeeld een vogelhuisje decoreren of een zwaard pimpen.
Tips voor de kindertafel: Leg papier, viltstiften, kleurplaten, stickers en potloden op tafel zodat kinderen makkelijk kunnen aanschuiven om te kleuren.
Als je iemand hebt ingehuurd voor de kinderactiviteiten: maak duidelijk afspraken wie verantwoordelijk is voor het kind. Blijft de ouder erbij en let op het kind? Of zorg je voor voldoende workshop begeleiders die de kinderen begeleiden bij hun activiteit?
Galerie Lucie organiseert ook de knutseltafel voor kinderen op bedrijfs feesten.

Teambuilding?
Voor een teambuildingsdag is het een idee om een workshop gezamelijk schilderen te doen. In deze workshop ga je in groepjes van 5 a 6 personen een groot doek beschilderen van 100x100 centimeter. In deze workshop ga je samen overleggen wat er op doek komt te staan. Je kan bijvoorbeeld ieders goede eigenschappen schilderen op het doek, het logo van het bedrijf maken of de kernvoorwaarden van je bedrijf uiten op het doek.

Ook kan je op kleine doekjes van 30x40 schilderen: portretten van elkaars schilderen, een schilderij maken wat later een groot schilderij vormt (dat de kleine schilderijen later een geheel vormen).

Budget
Wat is het budget voor het bedrijfsuitje? Is er geld voor een gehele dag met avondeten of zelfs een geheel weekend? Maak van tevoren het budget op dan is alles makkelijker in te plannen.
Van tevoren is ook handig om een inschatting te maken van het aantal mensen.
Bedenk ook dat er eventueel vervoer geregeld moet zijn zoals een bus.

Het team uitnodigen
Bedenk een ludieke manier om het team uit te nodigen. Ga je een middag mozaïeken met het team. Stuur dan een envelopje met de uitnodiging en wat mozaiek steentjes. Ga je bijvoorbeeld schilderen? Stuur dan een kwastje bij de uitnodiging. Op internet zijn genoeg leuke uitnodigingen te vinden.

Draaiboek van uitje
Maak een draaiboek met de activiteiten, tijden, plaats. Wie is verantwoordelijk voor welke actie en welke leverancier is hier verantwoordelijk voor?
Uiteraard kan je dit ook uit handen geven aan een professioneel eventbureau.

Contact informatie
Zorg ervoor dat de deelnemers via de mail alle info en jouw naam en mobiele nummer krijgen. Ben je ook contactpersoon op de dag zelf of is dat nog iemand anders? Zorg ervoor dat men weet wie ze moeten bereiken op de teamdag zelf.

Heb je hulp nodig bij het organiseren van een teamdag? Uiteraard staan wij met onze adviezen voor je klaar!